Zilvervisjes val uit grootmoeders tijd

In het midden liggen fijn gesneden stukjes aardappel en aan de randen dubbelzijdig plakband. Zilvervisjes zijn namelijk gek op zetmeel en ohw, wat sneu… als ze afkomen op een lekker hapje zitten ze vastgeplakt. Maar…voor de slimme zilvervis heb ik ruimte gelaten om te ontsnappen 🙂

Nou maar open dat deze traditionele manier om zilvervisjes te bestrijden goed werkt, natuurlijk samen met goed ventileren en de luchtvochtigheid laag te houden. Wij hadden er met name last van in het CV ruimte waar ook de was ligt, maar vanaf nu houden we daar voorlopig de deur open.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Comments (6)

 • Avatar

  eveline

  |

  Oeh, ga ik ook proberen… Ik heb ook gelezen dat ze van suiker houden; kan je dat er ook tussen doen? En waar Doe jij dat op? Want ik heb hout en als ik het daarop Doe beschadigd het 🙁 op een stuk plastic ofzo? Of papier?
  X

  Reply

 • Avatar

  Ebo Eppenga

  |

  Hoi Eveline, ik weet niet of suiker werkt. Bij mij lag het gewoon op een stuk plaatmetaal wat ik nog had liggen. Maakt niet zoveel uit denk ik wat je gebruikt, gewoon iets wat je kan weggooien.

  Reply

 • Avatar

  Mieke

  |

  Heej, wat vervelend die zilvervisjes he?! ik heb er ook een tijd last van gehad en ben er nu gelukkig vanaf. Wij hadden op een gegeven moment dat ze zelfs in onze bestek la zaten!! Ik ben toen gaan rondkijken op internet wat ik er tegen kon doen, toen kwam ik http://www.zilvervisjes-weg.nl tegen zei adviseerde mij aan de slag te gaan met de zilvervisjes-weg geurolie en geurblokjes en de zilvervisjes vallen, dit heeft heel erg goede geholpen.

  Reply

 • Avatar

  Peter

  |

  en wat zijn inmiddels de ervaringen? Want dat maakt het natuurlijk pas interessant.

  Reply

 • Avatar

  Ebo Eppenga

  |

  Nouja, het werkt wel, maar het lost je probleem vrees ik niet op. Ze blijven helaas terugkomen…

  Reply

 • Avatar

  Samantha Isolatie

  |

  Bedankt voor de tip. Ik heb heel erg last van zilvervisjes, dus ben nu van alles aan het proberen om ervan af te komen.
  Groet,
  Samantha

  Reply

Leave a comment