Omega – Compact Solid Titanium Wallet

Recentelijk heb ik Kickstarter ontdekt, een coole community waar je via funding kan meehelpen aan het realiseren van projecten waar mensen altijd al van droomden. Mijn eerste ‘pledge’ heb ik gemaakt voor een titanium portemonnee!

De Omega zal worden gemaakt door Gregory Venters, tenminste als genoeg mensen mee doen aan het funden van zijn project. De investering die hij vroeg was £4.800 en aangezien hij nu al op £34,348 zit maak ik me daarover geen zorgen. Op zich een mooi principe natuurlijk, als het publiek genoeg wil funden, wordt het project uitgevoerd.

De portemonnee is gemaakt van titanium en bestaat uit twee metalen plaatjes die met o-ringen aan elkaar verbonden zijn. Tussen de plaatjes kunnen pasjes en natuurlijk ook geld worden gestopt. Het grootste voordeel van titanium is natuurlijk zijn (bijna) onverwoestbaarheid. De o-ringen zullen wel eens stuk gaan, maargoed een 0-ring kost denk ik een paar cent in de bouwmarkt?

Prettig bijkomend voordeel, zeker vandaag de dag is het feit dat het titanium er voor zorgt dat de meeste RFID lezers niet zomaar meer op afstand je pasjes kunnen uitlezen.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment